27 november 10:00 - 12:30: Marktochtend innovatiegericht inkopen COMMIT
Strategic Defence Innovation Research (SDIR)
Op maandag 27 november organiseert COMMIT (Commando Materieel en IT) van het Ministerie van Defensie een marktochtend innovatiegericht inkopen in de Julianazalen van Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht. Tijdens deze ochtend deelt men de kijk op innovatiegericht inkopen en kunt u kennismaken met een aantal innovatiegerichte projecten die zijn opgestart
Aanmelden en meer info kan via Tenderned of rechtstreeks in deze link
PROGRAMMA 9:30 - 12:30
09:30 - 10:00: Inloop en ontvangst
10:00 - 10:10: Opening door Mr. R. (Roos) Wijman, Directeur Inkoop bij COMMIT
10:10 - 10:25: Innovatiegericht Inkopen bij Defensie
10:25 - 10:50: Onderzoek Strategic Business Innovation Research (SBIR) door studenten Universiteit Twente
10:50 - 11:00: Strategic Defence Innovation Research (SDIR) bij COMMIT
11:00 - 11:15: Koffie
11:15 - 12:30 Case Carousel (meer info hierna)
12:30 - 13:30 Netwerklunch (volgeboekt)
CASE CAROUSEL
Het case carousel omvat 5 cases waarvan u er drie kunt bijwonen in elk een ronde van 20 minuten. Interactief en high energy kennismaken met Future mindsets.
CASE 1: VR UNDERWATER - DANIËLLE TER HAAR
Het VR Onderwater-project wil de duikopleiding aanzienlijk verbeteren door gebruik te maken van Virtual Reality. Duikers kunnen real-life situaties virtueel simuleren, waardoor de afhankelijkheid van fysieke duiken in ongunstige omstandigheden wordt verminderd. Deze innovatieve benadering verhoogt niet alleen de veiligheid en efficiëntie, maar toont ook de inzet van duikers voor continue verbetering en modernisering van trainingsmethoden. Het gebruik van VR belooft niet alleen een evolutie in educatieve benaderingen, maar ook aanzienlijke vooruitgang in de effectiviteit bij cruciale taken.
CASE 2: NEDERDRONE - MENNO VAN DER EERDEN / PIETER BLANK
De Nederdrone, gericht op energiezuinig en duurzaam gebruik, wordt doorontwikkeld voor inzet in dichtbevolkte gebieden en op zee. Met zijn unieke vermogen om zowel verticaal als horizontaal te opereren, kan de drone op complexe structuren zoals appartementencomplexen en schepen landen. De focus ligt op hoge snelheid, geschiktheid voor lange afstanden, en GPS-onafhankelijke operaties, waardoor de drone flexibel inzetbaar is in diverse omgevingen. Deze doorontwikkeling belooft niet alleen efficiënter dronegebruik, maar draagt ook bij aan duurzamere en veiligere oplossingen voor stedelijke en maritieme uitdagingen, waarmee de Nederdrone de toekomst van onbemande luchtvaart vertegenwoordigt.
CASE 3: SMART MATERIALS - MAURICE VAN ROOIJEN
De zoektocht naar intelligente materialen, Smart Materials genoemd, richt zich op het identificeren van materialen die een cruciale rol kunnen spelen in het bevorderen van duurzame transitie en slimme data. Smart Materials bieden unieke combinaties van eigenschappen, zelfs als ze vergelijkbaar zijn met bekende materialen. Het onderscheidende kenmerk van Smart Materials is het vermogen om nieuwe functionaliteiten te bezitten of de eigenschappen te veranderen tijdens toepassing, al dan niet reversibel. De vraag die zich voordoet, is in welke vraagstukken deze Smart Materials voor meerdere gebruikers breed toepasbaar kunnen zijn. Met aanpassend vermogen en innovatieve eigenschappen kunnen Smart Materials een belangrijke rol spelen bij het nu oplossen van uitdagingen in de toekomst.
CASE 4: BRAINPORT,INNOVATION & TECHNOLOGY FOR SECURITY (BITS) - HUGO LEYTE
BITS is een samenwerking tussen Defensie, EZK, Provincie Noord-Brabant, BOM en Brainport Development. Deze samenwerking draagt niet alleen bij aan de innovatiekracht van Defensie, maar ook aan versterking van het Nederlandse bedrijfsleven en kennisklimaat. Het investeren in nieuwe samenwerkingen en eco-systemen in technologieontwikkeling versnelt ontwikkelingen, versterkt de positie van zowel bestaande als nieuwe partners en daarmee het eco-systeem. BITS is ook betrokken bij het NATO innovatieprogramma DIANA.
CASE 5: MINDBASE - Deze sessie is helaas geannuleerd
MIND staat voor Military INnovation by Doing. MINDbase is het innovatiecentrum op het RDM terrein opererend tussen studenten, start-ups en bedrijven. Sinds kort zijn ook te vinden in Eindhoven en Enschede. Logische keuze gezien de technische universiteiten gevestigd zijn in deze twee steden. MINDbase is erop gericht het probleemoplossend vermogen van studenten en (jonge) bedrijven aan te spreken om daarmee het innovatief vermogen van Defensie te vergroten.
MEER INFO EN/OF AANMELDEN
Aanmelden en meer info kan via Tenderned of rechtstreeks in deze link
Wij hebben beloofd je op de hoogte te houden. Indien je dit niet meer wil of je dit als ongewenst ervaart dan kan dit door op ‘unsubscribe’ onder aan deze mail te klikken.
Heb je vragen voor, aan of over Innovatiegericht inkopen en het middagcongres in het bijzonder? Laat het dan vooral weten